13:00

Vellinge FF

Referat: AIF Barrikaden - Vellinge FF

Startelva: Mohamed – Vicktor T, Victor L, Mattias, Jonathan T – Alex, David, Anton, Oskar – Pontus, Siseko.

Avbytare var Henke som spelade anfallare sista halvtimmen, Shershah som spelade sista kvarten som vänster yttermittfältare, Martin som spelade sista kvarten som innermittfältare, Jonathan S som spelade sista 12 som högerback och Ghafur som spelade sista 10 som vänsterback.

Första 7-8 minuterna såg det även den här gången ut att bli en väldigt svår uppgift för oss. De spelade mycket i djupet och kom så när ensamma med Mohamed vid ett flertal tillfällen. Vi ett par av dem stoppades de i absolut sista stund med bryska metoder som nog borde gett oss minst ett gult kort (vi fick faktiskt inte ett enda sådant på hela matchen vilket var särskilt skönt när det gällde de fyra spelare som stod på två varningar). Hade också ett par farliga avslutslägen som inte sköttes på bästa sätt utan Mohamed kunde rädda dem utan större svårigheter.

Efter denna inledning fick vi tag på dem på ett helt annat sätt och fick också ett riktigt bra eget spel som kunde resulterat redan i den 11:e min när vi i ett mönsteranfall rullade från spelare till spelare tills vi friställt Oskar på kanten. Han siktade ur lite halvdålig vinkel på att försöka skruva den mot bortre stolproten och lyckades i och för sig men tyvärr gjorde målvakten en bra räddning. Istället tog vi ledningen tre minuter senare när en Vellingespelare försökte bryta ett inlägg från Siseko som annars gått till en fri Pontus men inte gjorde det bättre än att bollen hamnade i det egna målet (f.ö. det fjärde självmålet våra motståndare gjort i år!).

Vi fortsatte att dominera även om det var Vellinge som under den här perioden hade den bästa chansen när en kille nickade tätt över från mycket nära håll. Mot slutet av halvleken tog Vellinge över igen och de kvitterade också i den 39:e min. På ett inlägg från högerkanten verkade vi något oorganiserade i försvaret när bollen passerade ett par spelare som var ganska fria för att till slut hamna hos en ännu mer omarkerad som enkelt kunde lägga in bollen.

De började även andra halvlek på högsta växel. I den 48:e min skapade de ett jätteläge att ta ledningen men där Mohamed gjorde en fin reflexräddning på skottet från 3-4 meters håll. Minuten senare höll en hörna (som en följd av Mohameds räddning? – minns inte) i stället på att resultera när en av deras spelare vid bortre stolpen språngnickade tätt utanför.

I den 56:e min var det vi som hade en verklig superchans (den bästa utöver målen på hela matchen) att ta ledningen. Siseko sprang sig fri från mittlinjen men helt ensam med målvakten sköt han 1-2 dm utanför. Resten av matchen pendlade spelet fram och tillbaka. Tyvärr var det bara Vellinge som gjorde mål, närmare bestämt två stycken som kom i tät följd runt 20 min före slutet. Det första som var ett långskott gick – nog lite med vindens hjälp i en hög båge över Mohamed och ner i bortre hörnet. Det andra kom på en nick som Mohamed fick händerna på men inte bättre än att han”slog” upp bollen i taket.

Statistik: Hörnor: 0(!?, ev. 1)-3 Avslut på mål: 3-6 Avslut utanför: 4-8

Därmed var Vellinge FF klara för kval uppåt. Vi tycks ha fått en dålig vana att göra våra motståndare extra glada på hemmaplan. Förra gången var det ju Ariana som säkrade seriesegern. Idag uteblev dock raketerna.